Зв'язки з Росією та санкції

Зв'язки з Росією та санкції

Список компаній, які розривають зв’язки з Росією, збільшується, а з ним збільшуються і ризики, пов’язані з бездіяльністю та підтримкою зв’язків з Росією. Такі компанії зіткнуться зі зростаючим тиском з боку клієнтів, інвесторів та інших зацікавлених сторін виступити проти Росії. Відмова зайняти тверду позицію може призвести до неприємних заголовків та можливих бойкотів. Мовчання може інтерпретуватись як підтримка режиму Путіна.

Санкції

 У відповідь на триваючий конфлікт між Росією і Україною органи виконавчої влади з питань контролю та реалізації санкційної політики низки країн оголосили або запровадили нові санкції, зокрема США, Великобританія, ЄС, Канада, Австралія, Японія, Сінгапур та Швейцарія. Аналітики бази даних World-Check, як правило, уважно відстежують оновлення переліків фізичних і юридичних осіб, до яких застосовуватимуться санкції. Уряд РФ несе основний тягар відповідальності за зростаючий список санкцій проти своєї держави, корпорацій та численних фізичних осіб, а наслідки для світової економіки та окремих компаній стають дедалі очевиднішими. Порушення фінансових санкцій є кримінальним правопорушенням, яке карається штрафами та/або позбавленням волі, тому важливо відстежувати останні інструкції та вказівки, оскільки вони постійно змінюються та оновлюються.
 
Натепер важливо тримати руку на пульсі щодо внутрішніх та зовнішніх політик і процедур, а також імплементувати процес постійного моніторингу санкцій з метою оцінки пов’язаних ризиків. За потреби робіть необхідні перевірки за допомогою незалежних тестів і регулярного огляду політик та процедур щодо встановлених санкцій.
 
Слідкуйте за оновленням новин на нашому сайті та соцмережах…