Спрощення процедури реєстрації іноземних представництв в Україні – ще один крок до інвестиційної привабливості

23 жовтня 2019 року Постановою № 893 Кабінету Міністрів України «Деякі питання реєстрації представництв іноземних суб’єктів господарської діяльності в Україні» було суттєво полегшено процедуру реєстрації іноземних представництв в Україні.

Що зміниться?

Вартість реєстрації тепер становитиме НЕ 2500 доларів США, а один прожитковий мінімум для працездатних осіб (у 2019 р. – 1921 грн). До того ж, строк реєстрації скоротився з 60 до 20 робочих днів. У разі подання документів на реєстрацію іноземними суб’єктами господарської діяльності, які є резидентами держави-агресора, строк реєстрації становить шістдесят робочих днів за вартістю 30-ти прожиткових мінімумів (57 630 грн у 2019 р.).

Позитивні тенденції

Є всі підстави вважати, що жовтнева Постанова значно полегшить процес відкриття представництв в Україні для іноземних компаній та є значним кроком на шляху усунення бар'єрів для іноземних інвестицій.

«Ми спрощуємо реєстрацію представництв іноземних суб'єктів господарювання в Україні, адже усунення бар’єрів для іноземних інвестицій є фундаментом економічного розвитку. Впевнений, ці зміни створять сприятливі умови для присутності іноземних компаній в Україні, збільшать кількість інвестицій в нашу економіку та підвищать ділову активність».

Міністр юстиції України
Денис Малюська