Міжнародна Виставка АГРО - 2018. Ділимось власним досвідом

07 червня 2018 р.

Керуючий партнер «Моор Стівенс-Київ» (Moore Stephens-Kyiv) Яковлєв Олександр Павлович і Старший менеджер аудиторської практики Кагарлицький Андрій Григорович взяли участь у виставці «АГРО-2018» у Києві разом з компанією ТОВ «Інтерсерт-УКРАЇНА», що представляє інтереси німецького органу з сертифікації систем менеджменту і персоналу TÜV Thüringen в Україні, в особі директора Кухарчука Володимира Петровича.
 
«АГРО-2018» - найбільша агропромислова виставка в Україні і Східній Європі. Такі заходи є ефективною платформою для вдосконалення виробництва, впровадження інновацій та презентації новинок у всіх сферах АПК України. Крім того, виставка надає можливості для співпраці з лідерами міжнародного аграрного сектора та встановлення діалогу між приватним бізнесом і державою, асоціаціями і іноземними представниками.

Тема виступу «Як підготувати сільськогосподарське підприємство до міжнародної сертифікації, необхідної для виходу на міжнародні ринки і отримання доступного фінансування» включала доповідь про необхідність побудови систем менеджменту безпеки харчової продукції відповідно до вимог міжнародних стандартів і схем сертифікації, таких як НАССР, ISO 22000, FSSC 22000 , а також висвітлювала переваги міжнародної сертифікації. Під час виступу були розглянуті практичні поради для сільськогосподарських підприємств щодо реорганізації бізнес-процесів і підготовки фінансової звітності відповідно до міжнародних стандартів, а також критерії успішної бізнес діяльності. Важливою частиною виступу стала тема наявності джерел доступного фінансування та існуючих програм ЄБРР, доступних для українського агробізнесу. Слухачі охоче спілкувалися зі спікерами конференції щодо основних вимог до підприємств харчової галузі в ЄС.
 
Участь у подібних заходах відкриває можливості для розширення сфер діяльності як для нашої компанії, так і для підприємств, що планують поставляти свою продукцію на міжнародні ринки.