Ви – нерезидент і плануєте відкрити рахунок на території України? Отримайте практичні поради!


Нерезидент може відкрити рахунок в банку  як в національній валюті (UAH), так і в іноземній валюті (EUR, USD тощо). Проте відкриття рахунків дозволяється лише у визначених банківськими положеннями випадках, а саме:

  • Для забезпечення діяльності на території України представництва (залежно від того, чи матиме представництво статус комерційного, відкриваються різні типи рахунків);

  • Для здійснення інвестиційної діяльності нерезидента на території України (зокрема, шляхом участі в статутному капіталі юридичної особи-резидента, купівлі нерухомості та ін.);

  • Для забезпечення діяльності організацій/установ, які, згідно з чинними міжнародними договорами України та законодавством України, залучаються до здійснення програм або проектів міжнародної допомоги чи міжнародної технічної допомоги.


Кожний тип рахунку, що відкривається, має визначений банківськими положеннями режим, який дозволяє проведення певних типів видаткових та прибуткових операцій. Залежно від мети використання рахунку в банках України компанія-нерезидент може відкрити поточний та депозитний рахунки.

Як правило, для відкриття рахунку необхідно подати заяву та картку зі зразками підписів, а також документи, які дають змогу банку ідентифікувати клієнта та його представників.
 Фізичні особи-нерезиденти також мають право на відкриття банківських рахунків у банках на території України.
 
Для отримання більш детальної інформації проконсультуйтесь з нашими фахівцями. Ми будемо раді співпрацювати з Вами!