Спрощення Процедури Працевлаштування для Іноземців в Україні – Загальний Огляд

Спрощення Процедури Працевлаштування для Іноземців в Україні – Загальний Огляд

Перспективний розвиток економіки України приваблює іноземних інвесторів. Протягом останніх кількох років все більше іноземних громадян вирішують переїхати в Україну, щоб працювати або жити тут тимчасово чи постійно. В чому причина? Експерти імміграційного права виділяють дві головні причини: прийняття країною декількох нових законів, пов'язаних з поліпшенням бізнес-клімату, і спрощення процедури отримання дозволу на роботу для іноземців та їхніх роботодавців. Натепер перелік необхідних для працевлаштування документів спрощено. До того ж, роботодавці можуть розмежовувати працівників за категоріями та визначати умови їхньої зайнятості.

Серед іноземців, які бажають переїхати в Україну та вийти на український ринок, виділяються дві групи: підприємці, які прагнуть найняти іноземних фахівців; і приватні клієнти, які бажають переїхати в Україну, щоб розпочати свій бізнес.

На шляху до зміцнення міжнародних позицій та залучення іноземних інвестицій, уряд України крок за кроком сприяв спрощенню процедури отримання дозволу на роботу для іноземних фахівців. Тому, в цей період законодавчо склалися сприятливі умови для інвестування в український ринок.
Хоча, залежно від виду зайнятості, можуть знадобитися додаткові документи, втім стандартний перелік необхідних документів був значно скорочений. При заповненні заяви на отримання дозволу на працевлаштування, компанія, яка бажає найняти іноземця, має подати наступні документи:

  • заявку на отримання дозволу на роботу;
  • кольорову фотографію працівника;
  • легалізовану копію паспорта з його завіреним перекладом на українську мову;
  • копію проекту трудового договору (контракту), завірену роботодавцем.

Крім того, певні категорії іноземних працівників тепер можуть отримати дозвіл на роботу на строк до трьох років. Закон також запровадив спеціальні вимоги щодо мінімальної заробітної плати для деяких груп іноземних працівників. Мінімальна заробітна плата для іноземців, які бажають працювати в благодійних організаціях, неурядових організаціях або навчальних закладах, становить п'ять мінімальних зарплат. Сума середньої заробітної плати для всіх інших категорій іноземців становить десять мінімальних розмірів заробітної плати (за деякими винятками). Наведена вище інформація є актуальною станом на грудень 2018 року.

Тримаючи руку на пульсі останніх тенденцій та перспектив розвитку бізнесу, команда Moore допоможе з поданням заяв до державних органів для отримання дозволу на працевлаштування працівників-нерезидентів. Наша команда готова надати супровід у підготовці всіх необхідних документів, а також у вирішенні питань, пов’язаних з регуляторними вимогами. Крім того, ми надаємо нашим клієнтам консалтингові послуги, необхідні для іноземних громадян, які є або бажають стати юридичною особою в Україні. Щоб дізнатися більше про те, як команда Moore може бути корисною для Вас, перейдіть за посиланням http://www.moorestephens.ua/services/consulting?lang=uk-ua