Квітень 2019

Національний банк надав можливість іноземним компаніям відкривати рахунки в українських банках

НБУ оновив Інструкцію про порядок відкриття і закриття рахунків банків та кореспондентських рахунків банків – резидентів і нерезидентів. Для поступового переходу України до вільного руху капіталу Національним банком України (НБУ) надано можливість відкривати рахунки новим суб’єктам фінансового ринку України – юридичним особам-нерезидентам, у тому числі іноземним інвестиційним фондам та компаніям з управління активами, що діють від імені таких інвестиційних фондів. Спрощена процедура порядку відкриття рахунків позитивно вплине на умови ведення бізнесу в Україні. Дізнайтеся більше про останні зміни, впроваджені НБУ та утверджуйте свою перевагу разом з командою Moore.

Відвідайте новий сайт з лінійкою рішень щодо трансформації фінзвітності за МСФЗ

Ми раді повідомити про запуск нашого нового сайту, який присвячений трансформації фінансової звітності по МСФО. ЄС зобов'язав уряд України погодити українськи стандарти бухгалтерського обліку та звітності з європейськими. Саме тому в жовтні 2017 року Верховна Рада України схвалила внесення змін до закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність». Наша команда доклала максимум зусиль, щоб зробити розуміння Закону максимально доступним для бізнесу.

Зміни до Закону «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні», МСФЗ звітність XBRL та Ваш портфель вимог

З метою гармонізації українського законодавства з європейським, у жовтні 2017 року Верховна Рада України затвердила внесення деяких змін до Закону "Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні". Незважаючи на те, що більшість вимог до фінансової звітності підприємств набувають чинності з 2017 року, положення про опублікування та подання звітності застосовні з 1 січня 2019 року. Дізнайтесь більше про ключові зміни в Законі стосовно термінології, градації підприємств, а також строків подання фінансової звітності. Більше про супутні послуги компанії Moore дізнайтесь за посиланням https://ifrs.moore.ua/legislative-requirements/ua.